10 Şubat 2013 Pazar

Liebster Blog Ödülü


Efendim Liebster Blog Ödülü diye bir şeyin varlığından haberdar bile değildim. Her türlü sosyal mecrada takip ettiğim insan Mshn' in yazdığı yorum ve postu okuyana kadar. Nedir bu ödül diye az bir bakındığım zaman gördüğüm ve anladığım kadarıyla çok talep görmeyen, kuytu köşede sıkışmış bloglara bir nevi tanınma şansı, takipçi sayısı artırma şansı veriliyor. Ee nasıl oluyor peki ödül alım- satım işlemleri. Bakalım;

Ödülü veren blog sahibi 11 adet soru yöneltiyor sizlere. Bu sorulara ister içten ister dıştan gönlünüzden nasıl kopar ise öyle cevap veriyorsunuz. Daha sonra ise kendinize ait 11 soru hazırlıyor ve hakkettiğini düşündüğünüz 11 blog sahibine iletiyorsunuz. Bir nevi hem ödül sahibi oluyor hem de ödül veren oluyorsunuz. Ufak bir ayrıntı daha var. Bu soru-cevap ilerleyen kısıma bide 11 adet kendinizle ilgili gerçekten, kirli- temiz ne varsa elinizde o çamaşırları dökmenizi istiyorlar. 11 adetçik sadece.. ( 11 merakını anlamadım ya hadi bakalım.)

Madem öyle lafı uzatmadan başlayayım çamaşırlarımı ulu orta sermeye..

  1. İşsiz bir öğretmenim. Anneannemin dediği gibi "hükümet onaysız" öğretmen. 
  2. Deli gibi araştırmayı, yeni bişeyler keşfetmeyi, dinlemeyi, izlemeyi severim.
  3. Eski olan her şeyi seviyorum. Eşyalarla gereksiz bir ilişki içine girip, onlara bağlanıyorum. Misal sevdiğim bir ayakkabının yırtık olması onu atacağım anlamına asla gelmez. Aksine seve seve giymeye devam ederim.
  4. Gereksiz şekilde inatçıyım.
  5. Kendi çapımda bişeyler çiziyorum. Eğitimini almak isterim ama al şunu çiz dediklerini çizmem. Yağlı boyayı ellerime döküp bir resim yapmadan ölmek istemiyorum.
  6. Kitap, film, albüm, boya almak, sinemaya gitmek bide yemek için para kazanmak istiyorum o kadar. O kadarına yetecek kadar verin, gerisi sizin olsun.
  7. Çok yanlış bir zamanda doğduğuma eminim. Bu zamanın insanı değilim, olamıyorum. 
  8. Çok mutlu, cıvıl cıvıl olan, "yeni bir gün yuppi" diyen insanları gerçekçi bulmuyorum. 
  9. "-de, -da" eki içeren bir cümle yazdığım zaman en az on kere siler, bir daha yazar gene siler gene yazarım. Acaba doğru mu diye bin kere düşünen biriyim. 
  10. Facebook hesabım yok. 
  11. Ben şöyleyim, böyleyim, şu konuda iyiyim, bana bakın demeyi sevmem. Kendim hakkında konuşmayı sevmem. Sırf bu mim için yapıyorum dahası yok :)
Şimdi gelelim Mshn in sorularına...

  1. En sevdiğiniz sanat dalı nedir?   "En" olarak sınırlandırmak mümkün değil aslında ama müziksiz yapamam. 
  2. Bir evde olmazsa olmaz diyeceğiniz eşya nedir?  Yatak
  3. Çikolata sever misiniz? Hayır diyorsanız inanmadığımı belirterek devam ediyorum; bitter mi yoksa ne(li)?   Bayılırım. Her çeşidine tavım.  Gerçekten çikolata tadı aldığım her türlüsüne varım. Karamel candır yalnız.
  4. Bir enstrüman çalabiliyor musunuz? Çalabiliyorsanız hangisi? Çalamıyorsanız boşverin, ben de çalamıyorum. :)   Yok çalmıyorum. Keman öğrenmek istiyorum elimde de var ama şu an için her gün ben ona bakıyorum o da bana.
  5. Misafirliğe gitmekten ya da size misafir gelmesinden hoşlanır mısınız?   İkisini de severim. Ama sık olmadığı sürece. Arada gelip gidelim kafi.
  6. Daha önce hayatta yapmam dediğiniz bir şeyi yaptığınız oldu mu?   Ohhhoo olmaz mı! Gani gani! Büyük konuşmayacaksın hiçbir zaman. 
  7. Issız bir adaya düşseniz yanınıza kesinlikle almayacağınız tek şey ne olurdu?  Telefon.
  8. Hayatınız film olarak çekilecek olsa başrolü kim oynasın istersiniz? Ünlü biri olmak zorunda değil, demek istediğim siz hariç tanıdığınız herhangi birisi; ama kim?  Valla bilemedim şimdi. Sima olarak Bergüzar Korel' e benzetiyorlar her ne kadar ben benzetemesem de onu oynatırız herhalde. Benim isteğime bağlı olacaksa da benim filmimi çekmesinler, fena sıkıcı olur. 
  9. On yıl sonra tahminen bugünün ya da bugünlerin en çok neyini özleyeceksiniz?  Hiçbir şeyini. Hele şu an bu cümleyi yazdığım günün hiçbir şeyini özlemem. 
  10. Gördüğünüz, duyduğunuz ya da bir şekilde şahit olduğunuz ama ben bunu birine anlatacak olsam kimse inanmaz dediğiniz bir şey oldu mu? Ohhoo olmaz mı :D  Öğrenciyken çalıştığım eczanede geçen olayı kime anlatsam inanmadı. Anlatmayayım şimdi inanmazsınız :)
  11. Pazartesi sabahı erken kalkacak olmak mı daha kötü, hafta sonunu bomboş geçirmiş olmak mı?   Hafta sonunu bomboş geçirmek kesinlikle. Erken kalkmaymış, uykusuz kalmakmış hiç sorun değil benim için. 

Ödülü verdiğim siz değerli insanların cevaplamasını istediğim sorular ise:

  1. Ölmeden önce mutlaka izleyin be dediğin dizi?
  2. Ölmeden önce mutlaka dinleyin be dediğin albüm?
  3. Ölmeden önce mutlaka izleyin be dediğin film?
  4. Ölmeden önce mutlaka okuyun be dediğin kitap?
  5. Ölmeden önce mutlaka tanıyın be dediğin yazar?
  6. Ölmeden önce mutlaka tüm filmlerini izlemen gerek dediğin yönetmen?
  7. Ölmeden önce mutlaka tüm filmlerini izlemen gerek dediğin oyuncu?
  8. A) Oscar  B) Altın Küre  C) Emmy  D) Hiçbiri
  9. Pozitif düşün her şey yoluna girer. Neyi çekersen onu bulursun. Secret olayına inanmıyorsun değil mi?
  10. Bu mim olayından pek memnun değilsin değil mi?
  11. Nasılsın? İyi misin? Sağlığın nasıl? Umarım iyidir. 

Takip ettiğim blogların çoğuyla iletişimim yok açıkçası. Ben görevim olarak birkaç kişiye paslarım ödülü kim asistimi görür gol atar bilemem.. Konseptlerinden çıkıp bu postu yayınlar mı bilemedim ama takipçi sayılarının mutlaka daha çok olması gerektiğini düşündüğüm kim varsa yazıyorum buraya. Ayrıca bu tür durumlarda izin alınıp mı buraya link verilir onu da bilmiyorum. Eğer ki bir sorun olursa şimdiden affınızı ister, rahatsızlığı her türlü iletmenizi bilhassa isterim. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...